Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009

Οι πρακτικές του σήμερα, υπονομεύουν το μέλλον μας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί στην εταιρία μας μια σειρά από γεγονότα που προδίδουν την αλλαγή πολιτικής σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Μετά την αναιτιολόγητη απόφαση της Διοίκησης του ομίλου για κλείσιμο μεγάλου αριθμού καταστημάτων του ΟΤΕ, η Διοίκησης της εταιρίας μας αποφάσισε ήδη με τη σειρά της, το κλείσιμο 2 καταστημάτων Cosmote και ταυτόχρονα τη μεταφορά του 50% του αντικείμενου της Εξυπηρέτησης Πελατών, στην εταιρία E-Value, θυγατρική της Γερμανός.

Η Γερμανός από το 2006, οπότε και εξαγοράστηκε έναντι ενός σκανδαλωδώς μεγάλου τιμήματος από την Cosmote, μια υπόθεση που διερευνάτε ακόμα από τη Δικαιοσύνη τείνει να εξελιχθεί σε μια ζημιογόνο εταιρεία για τον όμιλο ΟΤΕ όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα.

Εδώ έγκειται και η υπερπροσπάθεια στήριξης της εξαγορά της, χαρίζοντας μεγάλο μέρος του έργου της Cosmote και του ΟΤΕ με μεθοδευμένες κινήσεις.

Στην προσπάθεια αυτή, σύμμαχοι της Διοίκησης είναι οι ‘’μεσάζοντες’’ από τη Γερμανός που έχουν ήδη τοποθετηθεί εντός της Cosmote σε θέσεις ευθύνης, υπονομεύοντας την δική μας εργασιακή εξέλιξη.

Η προσπάθεια τους, όπως εκφράζεται από τους ίδιους, είναι να μας πείσουν ότι έχουν έρθει να επιβάλουν την Γερμανός με σκοπό την υποβάθμιση και τη συρρίκνωση του εμπορικού κυρίως έργου της εταιρίας μας, προς όφελος ποιων;

Το έγκλημα αυτό ξεκίνησε, με το ξεπούλημα του Ομίλου, συνεχίστηκε με την εκχώρηση του management στην Daoitce Telecoms και ολοκληρώνεται πλήττοντας τα εργασιακά μας δικαιώματα, με έμμεσους και άμεσους τρόπους.

Όπως έχουμε επανειλημμένως επισημάνει, αρχικά κινήθηκαν με έμμεσους τρόπους:

• παραχώρησαν αντικείμενα εργασίας σε εργολάβους,

• αναπλήρωσαν πάγιες θέσεις εργασίας της Cosmote με ενοικιαζόμενο προσωπικό,

• συγχώνευσαν Διευθύνσεις

και συνέχισαν με τον πλέον άμεσο και καταχρηστικό τρόπο:

• τις απολύσεις συναδέλφων.


Οι απαντήσεις των εκπροσώπων της Διοίκησης για τα θέματα αυτά, δεν ήταν πειστικές και στην τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες 11-06-2009.

Για το θέμα των απολύσεων, δεν δέχτηκαν το αίτημα του Συλλόγου για την ανάκληση τους και κυρίως δεν αποσαφήνισαν τις μελλοντικές τους προθέσεις.


Συνάδελφοι, Εμείς οι εργαζόμενοι,
είμαστε το σημαντικότερο κεφάλαιο της Επιχείρησης ΑΛΛΑ…

• Σήμερα βλέπουμε, το αντικείμενο της εργασίας μας να μην προστατεύεται, η δουλειά μας να απαξιώνεται και τις συνθήκες εργασίας μας να χειροτερεύουν.

• Σήμερα, βλέπουμε στρατηγικές, που ενισχύουν το ρόλος ξένων συμφερόντων όπως των εργολάβων και της E-Value, υπονομεύοντας τους εργαζόμενους, την κερδοφορία και το μέλλον του Ομίλου.


Εμείς στην Προοδευτική Δύναμη Εργαζομένων, στα πλαίσια του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, σε επίπεδο ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΓΣΕΕ,


Καταγγέλλουμε:

• Την υπονόμευση της εταιρίας, από τις πρακτικές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που ακολουθούν οι εντεταλμένοι εκπρόσωποι της Διοίκησης.


Απαιτούμε:

• Καμία απόλυση στην Cosmote και την ανάκληση των απολύσεων,

• Άμεσα την τροποποίηση του Κανονισμού Προσωπικού για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στις νέες προκλήσεις,

• Την ενεργοποίηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού για όλα τα εργασιακά θέματα.Και σας καλούμε να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ:

Για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας

σε συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: