Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Η Διευθυντική αυθαιρεσία δεν είναι καλός σύμβουλος

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE
http://pdecosmote.blogspot.com
11.10.2010
Ανακοίνωση
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Φτάσαμε στα μέσα του Oκτώβρη και για πρώτη φορά από την ίδρυση του Συλλόγου μας δεν υπάρχουν πράξεις που να στηρίζουν την αξιοπρέπεια και τη σπουδαιότητα της εργασιακής μας προσφοράς.
Η Διοίκηση της εταιρίας δεν εννοεί να καταλάβει ότι τα εργασιακά μας δικαιώματα βρίσκονται στην κορυφή της ιεράρχησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Παρακάμπτει τη γενική παραδοχή, ότι ο εργαζόμενος είναι το σημαντικότερο κομμάτι στη λειτουργιά της επιχείρησης και παραβλέπει ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της συνεισφοράς του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και αποδοτική λειτουργιά της.
Κάθε μέρα και με κάθε τρόπο προσπαθεί και κάτι να αφαιρέσει απ’ ότι συμφωνημένο και πρακτικά παγιωμένο.
Η Διευθυντική αυθαιρεσία δεν είναι καλός σύμβουλος, σ’ όσους πιστεύουν ότι μπορούν να κινούνται και να πράττουν χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους και την επιχείρηση που τους ανέθεσε την ευθηνή της προκοπής της.
Αυθαιρετούν προσπαθώντας να απαξιώσουν την Οικονομική Σύμβαση με απαράδεκτες προτάσεις, όταν μας αξιολογούν με υποκειμενικά κριτήρια χωρίς να αναγνωρίζουν την προσφορά μας, όταν κόβουν τις υπερωρίες γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν το ετήσιο budget και όταν παρακολουθούν την κάθε κίνηση των εργαζομένων «δίνοντας τους» στο ΤΑΠΟΤΕ ως απατεώνες.
Δείχνουν μικρότητα, αδεξιότητα και ανικανότητα αυτοί που πρόσφατα ανακοίνωσαν την κατάργηση της παιδικής γιορτής για να περιορίσουν προφανώς τις μεγάλες σπατάλες της εταιρίας.
Πόση ανικανότητα συν τοις άλλοις χρειάζεται για μια τέτοια απόφαση!
Καταργήθηκε η Παιδική γιορτή μήπως, για να βρεθούν τα χρήματα ν’ αγοράσουν τα συστήματα παρακολούθησης;
Αλήθεια, τα χρήματα για την πρόχειρη ανακαίνιση των καταστημάτων που επιφέρει τεράστια λειτουργικά προβλήματα και δυσκολεύει το ήδη επιβαρημένο έργο των συναδέλφων μας από ποια πηγή εξοικονομήθηκαν;
Απ’ τις υπερωρίες και τους μισθούς των εργαζομένων;
Επίσης τα χρήματα για τις καθημερινές ανατροπές του οργανογράμματος με νέες διευθύνσεις και νέες θέσεις ευθύνης με τις αντίστοιχες απολαβές πόσα είναι και που βρίσκουν την αιτιολογία τους;
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι ακολουθείτε λάθος πολιτικές, με προχειρότητα, με ερασιτεχνισμούς, χωρίς προτεραιότητες, χωρίς ανοιχτόμυαλη στρατηγική.
Αποδεικνύεται καθημερινά ότι τα βάζετε με αυτούς που δε σας φταίνε, απλώς για να τους τρομοκρατήσετε και σας προειδοποιούμε πως είμαστε κι εμείς εδώ και απαιτούμε χωρίς σκόπιμες καθυστερήσεις την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με όρους που θα αποτυπώνουν την μεγάλη προσφορά μας στην εταιρία.
Απαιτούμε υπογραφή του Κανονισμού Προσωπικού με σταθερά προσδιορισμένους κανόνες, που θα διέπουν τις εργασιακές μας σχέσεις και θα περιορίζει την αυθαιρεσία στον τρόπο που επιβάλλετε σήμερα με την κατάχρηση του Διευθυντικού σας Δικαιώματος.
Απαιτούμε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου να υλοποιήσει τια αποφάσεις του Δ.Σ., ως έχει χρέος, να δει τις ευθύνες του κατάματα, να ασχοληθεί εμπράκτως με όλα τα ζητήματα και να λειτουργήσει με συλλογικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: