Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: Διευθύνων Σύμβουλο της Cosmote, κ. Μιχάλη Τσαμάζ

Σε συνέχεια της από 08/06/2010 επιστολή μας, σας κάνουμε γνωστό ότι, οι προβληματισμοί μας απορρέουν από την δραστηριοποίηση μας μέσα στην εταιρία, καθώς σας υπενθυμίζουμε ότι είμαστε εργαζόμενοι της επιχείρησης και μέλη συνδικαλιστικής παράταξης που δραστηριοποιείται εντός αυτής.

Λαμβάνοντας υπόψη μας, τις απαντήσεις σας στην από 11.06.2010 επιστολή σας, σας θέτουμε εκ νέου τα ζητήματα αυτά υπό μορφή ερωτήσεων.
• Υπάρχει σχέση του κτιρίου με τη διαφημιστική εταιρία που κατονομάσατε στην επιστολή σας;
• Θα μας κάνετε γνωστά τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις επιλογής, της συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρίας που την καθιστούν άξια να αναλάβει εξολοκλήρου, τη διαφημιστική καμπάνια του Ομίλου;
• Προχωρά ο Όμιλος ΟΤΕ σε εκχώρηση υποδομών προς άλλες εταιρίας κινητής τηλεφωνίας με τη συνένοχη σιωπή της COSMOTE; Υπάρχει απαίτηση των άλλων εταιριών για περίπου εκατό τέτοιες θέσεις; Ποια τα αντισταθμιστικά οφέλη της εταιρίας μας; Υπάρχει ή όχι κίνδυνος για το δίκτυο μας και για τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο στην αγορά;
• Συμφωνείτε ή όχι με την εξαγορά της εταιρίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ; Είναι σκάνδαλο ή όχι ο τρόπος και το ύψος της εξαγοράς αυτής; Ευθύνεται ή όχι αυτή η εξαγορά για τις περιπέτειες εξυπηρέτησης δανεισμού του Ομίλου; Ισχύει ή όχι ότι τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει αποδώσει τα κέρδη που να καλύπτουν έστω τους τόκους αυτού του δανείου;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει καμιά σκοπιμότητα από μέρους σας, στο γεγονός ότι δεν αναφέρεστε στα ζητήματα που σας θέσαμε, τόσο στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 08.06.2010 όσο και στην επιστολή μας για τις πρακτικές που ακλουθείτε στην διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού που εντείνουν την ανασφάλεια των εργαζομένων και κατ’ επέκταση υπονομεύουν την ίδια την εταιρία.

Δεδομένου ότι, δεν έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις για ΣΣΕ2010 και επί της ουσίας έχουν παγώσει οι διαπραγματεύσεις για την τροποποίηση του ΓΚΠ, σας καλούμε στην νέα σας επιστολή που θα κρίνετε εσείς, τον τόπο, τον χρόνο αλλά και τον αποδέκτη, να αναφερθείτε στα σοβαρά αυτά ζητήματα.

Τέλος, φέρεστε ως μάρτυρας σε συκοφαντική καταγγελία εις βάρος μας, που έχει προβεί η παράταξη της ΑΚΕ και συγκεκριμένα ο κ. Κατσαρός, για δήθεν στοιχειά που αποδεικνύουν ότι η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου, Λένα Αναούνη υπέγραψε ή συναίνεσε σε απόλυση συναδέλφου.
Παρακαλούμε όπως κάνετε γνωστά στους εργαζόμενους, τα στοιχεία αυτά, εφόσον υπάρχουν και να πράξετε αναλόγως σε αντίθετη περίπτωση.
Σε κάθε περίπτωση, γνωστοποιούμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η παράταξη μας, επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα της.

Κύριε Διευθύνοντα,

Είμαστε υποχρεωμένοι από τη μεριά μας, να θέτουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας, γιατί άποψη μας είναι ότι, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα και πρέπει να γνωρίζουν.

Το «πώς» και το «που» θα απαντήσετε, το κρίνετε εσείς αφού άπτεται του Διευθυντικού σας δικαιώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: