Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

(Δυο Λαλούν & οι Υπόλοιποι Χορεύουν)

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ μέσα στο 2010 πρέπει να πούμε αυτά που κάποιοι θέλουν να κρύψουν. Πρέπει να πούμε αυτά που ψιθυρίζουν οι συνάδελφοι της Γενικής Εμπορικής Διεύθυνσης.

- Είδαμε και βλέπουμε εργαζόμενους που προέρχονταν από την ελεύθερη αγορά εργασίας
(VODAFONE-WIND) ή τη θυγατρική ΓΕΡΜΑΝΟΣ να προσλαμβάνονται σαν Τμηματάρχες στη Γενική Εμπορική Διεύθυνση και μέσα σε σύντομο χρόνο, να φτάνουν και μέχρι το αξίωμα του Διευθυντή. Με αυτόν τον τρόπο βάζουν στο περιθώριο έμπειρους εργαζομένους (Τμηματάρχες - Υποδιευθυντές) της Cosmote με πολύ καλές και αξιόλογες ετήσιες αξιολογήσεις με προυπηρεσία ακόμα και άνω των 10 ετών. Το μόνο που εισέπραξαν οι εργαζόμενοι αυτοί ήταν η πικρία του αποκλεισμού από το αναφαίρετο δικαίωμα της ανέλιξης μέσα στην Εταιρεία αφού δεν ακολουθήθηκε μια φυσιολογική εξέλιξη προαγωγών.

- Είδαμε και βλέπουμε μια Γενική Εμπορική Διεύθυνση χωρίς θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης και εκπαίδευσης του προσωπικού των Διευθύνσεων της, να είναι έρμαιο των επίλογων της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας της χώρας, χωρίς να μπορεί να την διαμορφώσει όπως αξίζει στον Leader.
Μια θέση που επάξια την κέρδισε με τους αγώνες και την προσφορά των εργαζομένων της.

- Είδαμε και βλέπουμε μια Γενική Εμπορική Διεύθυνση να μη μπορεί να μεταφέρει – συντονίσει – και να συνεργαστεί με την Διεύθυνση του ΙΤ για να επιλυθούν τα προβλήματα πληροφοριακών συστημάτων που ταλαιπωρούν τους εργαζομένους αλλά και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν άμεσα τα αιτήματα των συνδρομητών μας.

- Είδαμε και βλέπουμε μια Γενική Εμπορική Διεύθυνση να έχει παραδοθεί στις "ορέξεις" των υποτιθεμένων "Managers" της αγοράς που αυτή προσέλαβε χωρίς να υπάρχει εταιρική κουλτούρα της Cosmote, αποδεικνύοντας έτσι πως δεν υπάρχει σωστή διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, αξιοκρατία, εκπαίδευση, διάχυση της πληροφορίας για την ενημέρωση και την ανάπτυξη των εργαζομένων.

- Είδαμε και βλέπουμε εμπορικές πολιτικές και οφέλη προς την Cosmote να χάνονται στη διαδρομή λόγω κακού συντονισμού από τα διάφορα κανάλια πωλήσεων.
Φαινόμενα έσω-εταιρικού κανιβαλισμού του μεικτού μας κέρδους -ARPU- από κενόδοξους
Διευθυντές-Υποδιευθυντές, που στο όνομα των οικονομικών στόχων της δικής τους Διεύθυνσης δεν υπολογίζουν πως η εταιρεία και στο σύνολο τους οι εργαζόμενοι χάνουν αξιοσέβαστα ποσά.
Κοιτάζουν κοντόφθαλμα το Bonus Τριμήνου και όχι τα χρήματα που θα συλλέγονταν για μια πιο δίκαιη και πιο αποδοτική κατανομή εντός της Εταιρείας και για το σύνολο της Εταιρείας.

Ρωτάμε λοιπόν τη Γενική Εμπορική Διεύθυνση και τον Κο Πιπερίδη:

- Ποιοί είναι οι στόχοι της για τα δίκτυα πωλήσεων;
- Ποια είναι η θέση της για τα ιδιόκτητα καταστήματα και με το δίκτυο λιανικής γενικότερα;
- Έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίας;
- Αναφέρετε μας ,έκτος 1-2 περιπτώσεων, εργαζομένους της Cosmote που προήχθησαν σε
Τμηματάρχες, Υποδιευθυντές, Διευθυντές επί των ημερών σας.
- Υπάρχουν ναι ή όχι εργαζόμενοι στη Γενική Εμπορική Διεύθυνση που έχουν και τις σπουδές
αλλά και την εμπειρία να αποκτήσουν επιτέλους μια θέση ευθύνης;
Μήπως οι μόνοι που αξίζουν για εσάς τελικά είναι οι “άνθρωποι της αγοράς”;
- Υπάρχουν Υποδιευθυντές στη Διεύθυνση σας με πάνω από 10 χρόνια στη θέση του
Υποδιευθυντή που δεν αξιοποιούνται για να ανοίξει και η εξέλιξη κάποιων υφισταμένων τους;
- Ποιός θα είναι ο ρόλος των εργαζομένων και φέτος στη Γενική Εμπορική Διεύθυνσή σας;
Αυτός του κομπάρσου που βλέπει "Managers" αμφιβόλου ποιότητας να εξελίσσονται σε χρόνο dt ,και που στη καλύτερη περίπτωση επικοινωνούν με τους υφισταμένους τους μόνο με e-mails ενώ εσείς ζητάτε από το σύνολο των εργαζομένων να τους στηρίξει στο έργο τους;

Τελειώνοντας κε Πιπερίδη θα θέλαμε να σας συμβουλέψουμε ότι με το να φοράτε το μπλουζάκι του πωλητή της εταιρίας και να περιφέρεστε στο κατάστημα του Αμαρουσίου δεν λύνετε ούτε τα προβλήματα των πελατών αλλά ούτε και των εργαζομένων.

Κύριοι φτάνει πια η φαυλοκρατία σας

Φτάνει πια η αναξιοκρατία που πάτε να επιβάλλετε

Οι εργαζόμενοι στην COSMOTE δεν ανέχονται άλλους βασιλιάδες με τους
αυλικούς τους


ΥΓ1. Στην επόμενη συνάντηση σας με τους Διευθυντές σας κε Πιπερίδη, μεταφέρετε τους ότι οι
μισθοί και τα Bonus τους είναι αποτέλεσμα της ικανοποιητικής εξυπηρέτησης που παρέχουν οι
εργαζόμενοι της εταιρείας μας. Αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην Πρώτη Γραμμή της Γενικής
σας Διεύθυνσης μπροστά και δίπλα στους πελάτες και όχι πίσω από ευρύχωρα και άνετα γραφεία
σε κεντρικά κτίρια του Αμαρουσίου.

ΥΓ2. Αληθεύει κ.Τσαμάζ ότι έχετε υπογράψει ειδική εξουσιοδότηση σε διευθυντές, που ανήκουν στο payroll της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, να διαχειρίζονται το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: