Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε από την απόφαση της Διοίκησης να διανείμει έκτακτη χρηματική παροχή (Bonus) προς όλους τους συναδέλφους με αφορμή τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα της Cosmote για το 2008. Βλέπετε, όλες τις προηγούμενες χρονιές η εταιρεία μας παρουσίαζε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 2001 (τη χρονιά που η Cosmote εξασφάλισε την πρώτη θέση σε συνδρομητές στην Ελλάδα) για να θυμηθούμε μια αντίστοιχη κίνηση. Η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης λοιπόν, ειδικά ενόψει της έλευσης των Γερμανών της DT, μπορεί να μας προβληματίζει αλλά σίγουρα δεν μας βρίσκει αντίθετους καθότι πάγια θέση της Προοδευτικής Δύναμης Εργαζομένων είναι ότι οι εργαζόμενοι ως κινητήριοι άξονες της κερδοφορίας της εταιρείας πρέπει να έχουν μερίδιο στους καρπούς του κόπου τους.

Δεν είμαστε αντίθετοι αλλά δεν επικροτούμε κιόλας όπως με αξιοθαύμαστη βιασύνη έσπευσε να κάνει ο επικεφαλής της ΑΚΕ, Βασίλης Κατσαρός.
Δεν επικροτούμε γιατί πιστεύουμε ότι δεν μας χαρίζεται τίποτα και απέχουμε πολύ ακόμα από αυτά που δικαιούμαστε και που θα αποτελούσαν πραγματική επιβράβευση των εργαζομένων για την εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας.

Ο Κος Τσαμάζ στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων της Cosmote αφού εξήρε και επαίνεσε τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εταιρείας, δεσμεύθηκε για τα εξής:

 «Η εταιρεία παρά την οικονομική κρίση θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να παράγει ακόμα πιο εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα».

 «Καμιά θέση εργασίας δεν απειλείται για το 2009 παρά το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη χρονιά».

 «Με αρμονική συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα».

Καλούμε λοιπόν τη διοίκηση να αποδείξει έμπρακτα τόσο τις ευχαριστίες της όσο και τις δεσμεύσεις της.

 Να ενσωματώσει τα bonus στο μισθολόγιο των εργαζομένων και να μην εξαρτώνται κάθε φορά από διευθυντικό δικαίωμα, κάτι που θα σήμαινε πραγματική αναγνώριση και επιβράβευση της συμβολής μας στην πορεία της εταιρείας. Να δοθούν επιτέλους πραγματικές αυξήσεις στο εισόδημα μας.

 Να εξομοιώσει σταδιακά τις παροχές των Δ/ντών με αυτές των εργαζομένων όπως τα stock options.

 Να παράσχει κίνητρα στους εργαζόμενους μέσα από μια αξιοκρατική και αξιόπιστη εξέλιξη του προσωπικού. Να σταματήσει επιτέλους την αδιαφάνεια στις προσλήψεις και στις μετακινήσεις. Να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και να καταργήσει την τρομοκρατία του διευθυντικού δικαιώματος.

 Να προχωρήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας και να διασφαλίσει το έργο της εξαλείφοντας το φαινόμενο των εργολάβων και των τρίτων εταιρειών. Εκτός εάν ανάπτυξη νοείται μόνο μέσω «ελαστικών» σχέσεων εργασίας και υποαπασχολούμενων ανασφάλιστων «σκλάβων».

 Να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας προχωρώντας σε άμεση τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού με βασικό άξονα την τροποποίηση του άρθρου περί απολύσεων.

Αυτές οι απλές κινήσεις πιστεύουμε ότι θα αποτελούσαν μια έμπρακτη απόδειξη ότι και η συνεργασία και η επιβράβευση και η διασφάλιση είναι μέσα στα σχέδια της Διοίκησης προς τους εργαζόμενους. Αν όμως από τις δεσμεύσεις που ακούσαμε μας μείνει μόνο «η δύσκολη χρονιά» τότε η Διοίκηση μπορεί να είναι σίγουρη ότι θα μας βρει σταθερά αντίθετους. Και τότε φοβούμαστε ότι οι «έκτακτες παροχές», όσο και να τις επιδοκιμάζουν μερικοί, δεν θα σταθούν ικανές να κάμψουν την αντίδραση των εργαζομένων.

Εμείς στην Προοδευτική Δύναμη Εργαζομένων πάντως δεν θα περιμένουμε τη δύσκολη χρονιά για μας ούτε θα υποσχεθούμε αφόρητη χρονιά για κάποιους άλλους αλλά ευχόμαστε ολόψυχα....

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: